Opto-mechanisch Engineer / System Architect

Anteryon BV is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van optische precisiecomponenten van de allerhoogste kwaliteit voor diverse industriële hightech toepassingen. Lenzen, lasersystemen en sensoren worden onder andere toegepast in de medische-, halfgeleider-, defensie-, sensor- en hightech constructiesector. Anteryon vult het complete gebied in van R&D, pre-engineering, prototypes tot en met serieproductie. Onze 125 medewerkers zien het als een uitdaging om optische kennis en kunde in te zetten en oplossingen te bedenken voor onze klanten wereldwijd.

De activiteiten van Anteryon zijn onderverdeeld in de bedrijfsonderdelen ‘Optical Solutions’ en ‘Wafer Optics®’, ieder gericht op specifieke applicaties en productmarktsegmenten. Optical Solutions is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van asferische lenzen, precisieglas componenten, lasermodules en opto-mechanische assemblages. Hiervoor worden verschillende technologieën toegepast zoals het repliceren van optische structuren, oppervlaktebewerking en opto-mechanische samenstellingen.

Wafer Optics® levert op chiptechnologie gebaseerde optische systemen, gericht op consumentenelektronica. Ultra kleine camera’s, IR-detectoren en projectoren staan aan de basis voor nieuwe applicaties zoals Augmented & Virtual Reality, Facial Recognition en 3D sensing.

Over onze vacatures:
Wegens uitbreiding en structurele groei zal Anteryon zich medio 2018 gaan huisvesten op de ‘Brainport Industries Campus’ te Eindhoven, een nieuwe bakermat van de hightech maakindustrie. Wij zijn dan ook op zoek naar mensen die net als wij grenzen willen verleggen en uitdagingen aan durven gaan. Wij verwachten van jou dat je in jouw vakgebied expert bent, bovendien wil je je blijven ontwikkelen om ook de uitdagingen van de toekomst aan te kunnen. Wil jij mee bouwen aan ons bedrijf, nu en in de toekomst? Reageer dan online op één van onze vacatures!

Wat ga jij doen?
Je hebt een spilfunctie in het ontwikkelproces tussen klant en Anteryon. In de R&D-groep van Optical Solutions buig je je als Opto-mechanisch Engineer / System Architect over de optische eisen en wensen van de klant. Jij hebt als taak om een ontwerp te maken waarbij een optimum gevonden moet worden tussen klanteisen, productkosten, mechanische en ontwerptechnische randvoorwaarden, maakbaarheid en haalbaarheid. Je ondersteunt projectteams bij het realiseren en analyseren van optische producten zoals lenzen, lens-systemen, optische componenten, maar ook opto-mechanische systemen. Daarnaast moeten (eerste) meetresultaten worden geïnterpreteerd en beoordeeld worden, waarna een eventuele aanpassing van een design moet plaatsvinden.

Tot je hoofdtaken behoren in het kort.:
• Het vertalen van klantenvragen naar conceptuele ontwerpen
• Het maken van optische designs met nadruk op functionaliteit en maakbaarheid en tolerantie-analyses
• Actief contact met onderhouden met klanten m.b.t. applicaties
• Intern aansturen en ondersteunen van projectteams
• Vakinhoudelijke ondersteuning van Sales bij specifieke klantenvragen

Wat jij mee brengt is;
• Applicatie kennis van optische sensoren, imaging en meetsystemen.
• Applicatie kennis van diode-lasers.
• Enige ervaring met simulatieprogramma Zemax (vereist)
• Ervaring met software als MathLab, ASAP is wenselijk
• Enige ervaring met productiemethoden van het liefst met optiek
• Een klantgerichte instelling, communicatief vaardig en je kunt goed in teams samenwerken
• Je kennis door je opleiding op Master of WO-niveau in de techniek en 5-10 jaar ervaring in het vakgebied

Wat bieden wij jou?
Het brede karakter van de functie, de verschillende technologische toepassingen en de innovatieve producten die gemaakt worden maken van jouw werkplek een absoluut unieke werkomgeving, vol met uitdagingen en ontwikkelkansen. Daarnaast:
• Bieden wij je een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband
• Bieden wij je volop doorgroeimogelijkheden binnen Anteryon
• Ontvang je een salaris dat afhankelijk van je opleiding en ervaring marktconform is
• Beschik je over 25 vakantiedagen en 5 ADV dagen
• Bieden wij je een uitstekende pensioenvoorziening

Solliciteren of meer weten?
Spreekt deze vacature je aan? Solliciteer dan direct door een korte motivatie en je cv te mailen naar jobs@anteryon.com t.a.v. Danielle Aveloo, HR Manager. Als je nog vragen hebt of eerst meer informatie wilt hebben neem dan gerust contact op met onze HR-afdeling via het nummer 040-2561542 of stuur een mailtje met je vraag. Kandidaten krijgen binnen 14 dagen na ontvangst van de sollicitatie altijd een reactie. Als je uitgenodigd wordt voor een gesprek dan steven wij er naar deze ook binnen 2 weken plaats te laten vinden.

Is deze vacature niet geschikt voor jou, maar ken je iemand die perfect in dit profiel past? Stuur deze vacature gerust door.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.