Development Engineer Manufacturing Processes For Glass Components

Anteryon BV is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van optische precisiecomponenten van de allerhoogste kwaliteit voor diverse industriële hightech toepassingen. Lenzen, lasersystemen en sensoren worden onder andere toegepast in de medische-, halfgeleider-, defensie-, sensor- en hightech constructiesector. Anteryon vult het complete gebied in van R&D, pre-engineering, prototypes tot en met serieproductie. Onze 125 medewerkers zien het als een uitdaging om optische kennis en kunde in te zetten en oplossingen te bedenken voor onze klanten wereldwijd.

De activiteiten van Anteryon zijn onderverdeeld in de bedrijfsonderdelen ‘Optical Solutions’ en ‘Wafer Optics®’, ieder gericht op specifieke applicaties en productmarktsegmenten. Optical Solutions is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van asferische lenzen, precisieglas componenten, lasermodules en opto-mechanische assemblages. Hiervoor worden verschillende technologieën toegepast zoals het repliceren van optische structuren, oppervlaktebewerking en opto-mechanische samenstellingen.

Wafer Optics® levert op chiptechnologie gebaseerde optische systemen, gericht op consumentenelektronica. Ultra kleine camera’s, IR-detectoren en projectoren staan aan de basis voor nieuwe applicaties zoals Augmented & Virtual Reality, Facial Recognition en 3D sensing.

Over onze vacatures:
Wegens uitbreiding en structurele groei zal Anteryon zich medio 2018 gaan huisvesten op de ‘Brainport Industries Campus’ te Eindhoven, een nieuwe bakermat van de hightech maakindustrie. Wij zijn dan ook op zoek naar mensen die net als wij grenzen willen verleggen en uitdagingen aan durven gaan. Wij verwachten van jou dat je in jouw vakgebied expert bent, bovendien wil je je blijven ontwikkelen om ook de uitdagingen van de toekomst aan te kunnen. Wil jij mee bouwen aan ons bedrijf, nu en in de toekomst? Reageer dan online op één van onze vacatures!

Wat ga jij doen?
Als Development Engineer Manufacturing Processes For Glass Components ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van processen en gereedschappen voor het vervaardigen van glazen componenten door middel van slijpen, boren, polijsten en etsen. Het belangrijkste aspect hierbij is het begrijpen van mechanische eigenschappen, waarbij de productspecificaties worden gekoppeld aan de verwerkingscondities. Materialen omvatten een verscheidenheid aan precisie bewerkt glas en keramiek. Typische betrokken processen zijn ultrahoge precisie bewerking, extreme nauwkeurige positionering en reiniging. De ontwikkelingsingenieur is een sleutelrol die input kan leveren aan het productontwerp, gebaseerd op de evaluatie van prototypen, kennis van materiaaleigenschappen en verwerkings- en montagemethoden en -voorwaarden. Aangezien alle activiteiten binnen een projectstructuur zijn georganiseerd, is kennis en ervaring met projectmanagement nodig.

Tot jouw belangrijkste taken behoren:
• Ontwikkeling van hoge precisie processen voor het vervaardigen van optische delen uit glas.
• Uitvoeren van experimenten, met de vereiste nauwkeurige metingen.
• Resultaten van de experimenten rapporteren.
• Industrialisatie van ontwikkelde producten en processen met hoge en stabiele opbrengsten.
• Ontwikkel gereedschap en apparatuur voor de productieprocessen.

Herken je jezelf hierin?
• Universiteit of Bachelor in technische richting (werktuigbouwkunde, engineering, technische natuurkunde)
• Sterke affiniteit met fijne mechanica en ultra-precisie fabricage en montage
• Sterke affiniteit met mechanische productieprocessen voor glascomponenten
• Breed belang (proces & product karakterisering, product betrouwbaarheid, massaproductie)
• Optische achtergrond heeft de voorkeur, is geen must
• mogelijkheid om theoretische en experimentele vaardigheden te combineren.
• Basis projectmanagement vaardigheden zijn nodig, naast sterke analytische en communicatieve
vaardigheden zowel in de Engels als Nederlandse taal

Wat bieden wij jou?
Het brede karakter van de functie, de verschillende technologische toepassingen en de innovatieve producten die gemaakt worden maken van jouw werkplek een absoluut unieke werkomgeving, vol met uitdagingen en ontwikkelkansen. Daarnaast:
• Bieden wij je uitzicht op een vast dienstverband
• Bieden wij je volop doorgroeimogelijkheden binnen Anteryon
• Ontvang je een salaris dat afhankelijk van je opleiding en ervaring marktconform is
• Beschik je over 25 vakantiedagen en 5 ADV dagen
• Bieden wij je een uitstekende pensioenvoorziening

Solliciteren of meer weten?
Spreekt deze vacature je aan? Solliciteer dan direct door een korte motivatie en je cv te mailen naar jobs@anteryon.com t.a.v. Danielle Aveloo, HR Manager. Als je nog vragen hebt of eerst meer informatie wilt hebben neem dan gerust contact op met onze HR-afdeling via het nummer 040-2561542 of stuur een mailtje met je vraag. Kandidaten krijgen binnen 14 dagen na ontvangst van de sollicitatie altijd een reactie. Als je uitgenodigd wordt voor een gesprek dan steven wij er naar deze ook binnen 2 weken plaats te laten vinden.

Is deze vacature niet geschikt voor jou, maar ken je iemand die perfect in dit profiel past? Stuur deze vacature gerust door.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.