R&D Manager

Anteryon BV is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van optische precisiecomponenten van de allerhoogste kwaliteit voor diverse industriële hightech toepassingen. Lenzen, lasersystemen en sensoren worden onder andere toegepast in de medische-, halfgeleider-, defensie-, sensor- en hightech constructiesector. Anteryon vult het complete gebied in van R&D, pre-engineering, prototypes tot en met serieproductie. Onze 125 medewerkers zien het als een uitdaging om optische kennis en kunde in te zetten en oplossingen te bedenken voor onze klanten wereldwijd.

De activiteiten van Anteryon zijn onderverdeeld in de bedrijfsonderdelen ‘Optical Solutions’ en ‘Wafer Optics®’, ieder gericht op specifieke applicaties en productmarktsegmenten. Optical Solutions is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van asferische lenzen, precisieglas componenten, lasermodules en opto-mechanische assemblages. Hiervoor worden verschillende technologieën toegepast zoals het repliceren van optische structuren, oppervlaktebewerking en opto-mechanische samenstellingen.

Wafer Optics® levert op chiptechnologie gebaseerde optische systemen, gericht op consumentenelektronica. Ultra kleine camera’s, IR-detectoren en projectoren staan aan de basis voor nieuwe applicaties zoals Augmented & Virtual Reality, Facial Recognition en 3D sensing.

Over de functie:
De afdeling R&D houdt zich bezig met het ontwikkelen van niet alleen nieuwe producten van bestaande en nieuwe klanten, maar ook het ontwikkelen van productieprocessen voor het produceren van de nieuwe producten. Daarnaast worden, in samenwerking met Sales, nieuwe business mogelijkheden bekeken. We zijn op zoek naar een R&D Manager die leiding gaat geven aan ongeveer 20 Engineers. Je bent een expert binnen de Hightech branche die de vertaalslag van externe ontwikkelingen tot interne innovatie weet te maken en daarbij ook techniek en commercie weet te combineren. Je bent in staat je team te stimuleren en buiten de kaders te kijken.

Tot je hoofdtaken behoren;
 Bewaken van kwaliteit en verbeteringen van projecten en nieuwe producten.
 Tijdige informatievoorziening over de status van projecten.
 Zorgen voor een goede projectorganisatie met de nadruk op kwaliteit, tijdigheid en inzetbaarheid team
 Het ontwikkelen van nieuwe producten en processen op basis van specificaties van de klant
 Je verzorgt de communicatie naar alle stakeholders en rapporteert aan de CEO
 Mede opzetten van roadmaps (product en proces) en nieuwe strategieën t.b.v. ontwikkelingsprojecten
 Operationeel aansturen van de R&D-groep; resourcemanagement en ontwikkeling van medewerkers.

Herken je jezelf hierin?
 Academisch denk- en werkniveau bij voorkeur Werktuigbouwkunde of Physica.
 Door gerichte aansturing, coaching en kennisoverdracht zorg jij dat jouw team elke dag beter wordt.
 Je kunt gefundeerde en daadkrachtige beslissingen nemen die innovatie- en efficiencygericht zijn.
 Minimaal 10-15 jaar ervaring in een industriële Hightech omgeving
 Ervaring in het leiden van een multidisciplinair team
 Uitstekende beheersing van de Nederlandse, Engelse taal in woord en geschrift en Duits is een pré

Wat bieden wij jou?
 Na bewezen geschiktheid een vast dienstverband
 Volop doorgroeimogelijkheden binnen Anteryon
 Ontvang je een salaris dat afhankelijk van je opleiding en ervaring marktconform is
 Beschik je over 25 vakantiedagen en 5 ADV dagen
 Uitstekende pensioenvoorziening

Solliciteren of meer weten?
Spreekt deze vacature je aan? Solliciteer dan direct door een korte motivatie en je cv te mailen naar hrm@anteryon.com t.a.v. Danielle Aveloo HR Manager. Als je nog vragen hebt of eerst meer informatie wilt hebben neem dan gerust contact op met onze HR-afdeling via het nummer 040-2561542 of stuur een mailtje met je vraag. Kandidaten krijgen binnen 14 dagen na ontvangst van de sollicitatie altijd een reactie. Als je uitgenodigd wordt voor een gesprek dan steven wij er naar deze ook binnen 2 weken plaats te laten vinden.

Is deze vacature niet geschikt voor jou, maar ken je iemand die perfect in dit profiel past? Stuur deze vacature gerust door.